woensdag 20 april 2016

Dag 3

Deze morgen geraakten de kinderen al iets moeilijker uit hun bedjes. Gezien het een drukke dag zou worden, begonnen we snel aan de ochtendgym, aten we een lekker ontbijt en maakten we ons klaar om de bus te nemen richting kasteel de Renesse. Daar kregen we een boeiende rondleiding met uitleg over het domein rond het kasteel.
Na een busrit terug konden we in de eetzaal genieten van soep, kipfilet, appelmoes, lekkere champignonsaus en gebakken aardappeltjes. De kinderen hadden reuzehonger. Veel tijd om te spelen was er niet, want er wachtte ons een tocht van 4km naar de boerderij. Daar aangekomen kregen we direct een productje van de melkkoeien, nl chocomelk of fristi. De kinderen konden dit na een fikse wandeling wel gebruiken.
Toen mochten we samen met de boer kennis maken met de koeien, ze aaien en ze voederen. Ook de kalfjes hadden veel succes. Bij het mechanisch melksysteem kregen we wat meer uitleg over het melken. De kinderen vonden dit heel interessant, maar de topper moest nog komen. We waren bijna getuige van een bevalling. We maakten de weeën van de koe en het breken van haar vruchtwater mee, maar jammer genoeg duurde de bevalling vermoedelijk nog iets te lang om te blijven wachten. We spraken af om zeker eens te informeren naar het geslacht van ons bosklaskalfje en misschien mogen we morgen zelfs nog eens op bezoek gaan. Een supergeslaagde koeiennamiddag, echt beestig leuk.
Toen we op Heibrand terugkwamen, stond de spaghetti ons al op te wachten.
Dan nog snel douchen en ons opmaken voor een leuke casino-avond. Als afsluiter van de dag nog een sprookje om een beetje tot rust te komen. Het was alweer een toffe dag.

Geniet met ons mee; juf Annelies, juf Nathalie, juf Ilse, juf Evelien en meester Glenn










Foto's deel 1

foto's slot

3 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de mooie fotos en bijhorende tekst!!!
    Oma en Opa Oostakker,grootouders van Arjen Depuydt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de mooie fotos en bijhorende tekst!!!
    Oma en Opa Oostakker,grootouders van Arjen Depuydt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aan Seppe en alle vriendjes:
    Na alle leuke avonturen wensen wij jullie
    nog een laatste prettige, spannende avond !
    en een rustige lange nacht,
    en morgen veilig naar de mama's en papa's

    groetjes uit Westende

    BeantwoordenVerwijderen